ネパールのオイシイスイーツ
Discovery of new tastes
I discovered new taste in Nepal. After I came back to work, I shared them with my colleagues.One of them fell love in with them and asked me to ask San to send a plenty of them. And they arrived today!
SOAN PAPDI
I sheared this with my colleagues. :) Everyone appearanlty enjoyed eating this.San told me that is from India. When I tasted this for the first time, I was thrilled actually. The taste and texture is amazing.
Its main ingredients are
sugar, gram flour derived from chick peas, flour, ghee, milk. Ghee is a kind of butter which is often used to cook in Nepal. And cardamom is used too. They make this sweet complicated and sophisticated taste.
And its texture. This is a section of SON PAPDI. This is flaky. When you put it in your mouth, it melts out.
BTW、packages from Nepal are always covered by this white cloth.
オイシイ発見
ネパールで発見した新しい味があります。 日本に戻ってから、仲良しの同僚に分けました。一人がそのお菓子に恋に落ちて、サンにお願いして、大量に送ってもらいたいと言ってきたんです。そして、今日届きました!
SOAN PAPDI
これが同僚のみんなにも分けてあげたお菓子です。みんなおいしそうに食べてましたよ。Sanいわく、インド産だそうです。初めて口にしたとき、わたしも震えました。味も舌触りも、もう~!!って感じだったから。
主な原料は、お砂糖、ひよこ豆粉、小麦、ギー。ギーはネパールでは一般的なバター油。あと、カルダモンも使われてます。これらによって、お菓子の味はたいそう複雑で、洗練されてます。
ちなみにネパールからの荷物っていつも、この白い布で包まれていてなんか神秘的・・・。